Aramıza Hoşgeldiniz!

Biyoloji Gazetesi' nden merhaba!

Uzun soluklu çalışmanın birikimini, siz değerli takipçilerimize sunmak adına; bu blogu kurmayı bir borç bildik. Umarız ki bu blog, biyoloji bilimine gönül vermiş ve biyoloji bilimini bir hayat tarzı olarak benimsemiş herkese faydalı olur.

Uçsuz bucaksız, engin bir okyanus olan biyoloji biliminde iğne ucu kadar denilebilecek bilgi, belge ve döküman birikimimizi sunmaya gayret edeceğiz.

Hep birlikte, bilimin ışığında çok daha aydınlık yarınlara yelken açmak dileğiyle...

Menü

9 Eylül 2011 Cuma

Son Kullanma Tarihi, "Tarih" Olacak!

Bilimcilerin keşfettiği yeni bakteri, besinlerin on yıllarca bozulmadan kalmasını sağlayabilir.

Bilim adamları; et, tavuk, balık, yumurta gibi besinlerin bile onlarca yıl bozulmadan kalmasını sağlayacak bir koruyucu madde keşfetti.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Minnesota Üniversitesi bilim adamlarının buldukları koruyucu madde "Bisin"; Salmonella, E. coli ve Listeria gibi bakterileri öldürüyor.

Uzmanlar; teorik olarak bu madde sayesinde artık gıdaların buzdolabına konulmasına bile gerek kalmayacağını, hava almayan bir ambalajın yeterli olacağını belirtti.

Uzmanlar, zaten insanlarda bağırsakta mevcut bir bakteri olan "Bisin"in gıda maddelerinde kullanılabilmesi için ayrıca farmakolojik deneylere ihtiyaç bulunmadığını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz!